Facebook pagina Paardenopfok Hofstede de HonthorstContact pagina Paardenopfok Hofstede de Honthorst

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Hofstede de Honthorst - Opfokstal in groepshuisvesting met weidegang rondom bedrijf, fokkerij en sportstal

Opfok

Socialisatie in groepsverband, goede voeding en voldoende beweging

De opfok is een zeer belangrijke fase in een paardenleven. Socialisatie van het paard is hiervan een belangrijk onderdeel. Hiervoor houden we de paarden dan ook in groepsverband. Onze keuze is om de groepen jonge paarden niet te groot te maken zodat ze ruimte hebben emotioneel goed op te groeien. Daarnaast is voeding en beweging van essentieel belang voor de groei en de ontwikkeling van het skelet van het jonge paard. Ook vinden wij het belangrijk dat de paarden voldoende mensgericht en handzaam worden gemaakt. Dit is van belang om spanning en stress te verminderen als er op later moment meer van ze verwacht wordt. Denk hierbij aan training en zadelmak maken.

Weilanden direct om ons bedrijf

Hofstede de Honthorst biedt de jonge paarden in de zomer dag en nacht weidegang aan. Onze weiden bevinden zich direct om ons bedrijf. Dit heeft het grote voordeel dat we zoveel mogelijk zicht op de dieren hebben om eventuele verwondingen en/of afwijkend gedrag snel te herkennen. De weilanden grenzen aan natuurgebied “Bloeidaal”, dit is voor de paarden een heerlijke rustige omgeving. De weilanden zijn uitgerust met een veilige elektrische omheining en automatisch drinksysteem.

Ruime groepshuisvesting in de winter

In de winter biedt Hofstede de Honthorst de jonge dieren een ruime groepshuisvesting aan. Deze stallen zijn voorzien van stro zodat de jonge paarden schoon en droog kunnen liggen. We beschikken over meerdere paddocks wat ons de mogelijkheid geeft de paarden dagelijks buiten te zetten voor voldoende beweging.

Hofstede de Honthorst werkt samen met een kundige hoefsmid waarmee we de stand van de benen en voeten goed in de gaten houden zodat tijdig bekapt kan worden. Hofstede de Honthorst werkt nauw samen met een dierenarts om ontworming en entingen van de jonge paarden te controleren. We doen regelmatig mestonderzoek om een beeld te krijgen over de worminfectie en eventuele resistentie te onderdrukken. Op Hofstede de Honthorst is het tevens mogelijk om uw jonge paard röntgenologisch te laten keuren.

Begeleiding met uw paard

Bij Hofstede de Honthorst bent u ook op zijn plaats om u te laten begeleiden met uw jonge paard. Na de opfokperiode kan het jonge paard in zijn vertrouwde omgeving individueel gehuisvest worden. Hierbij kunnen we uw paard o.a. kennis laten maken met de latere handelingen zoals de wasplaats, het werk aan de longe en het zadelmak maken.

Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.